انتشار: 1401/12/25 - بروزرسانی: 1403/03/26 توسط: : مهسا بهشتی
شبکه توزیع محتوا یا CDN چیست؟
CDN یا شبکه توزیع محتوا یکی از ابزارهای اساسی و بسیار مهم برای کنترل و مدیریت محتوا در سایت است. CDN در واقع به سرورها کمک میکند تا بتوانند با سرعت و عملکرد بهتری محتوایهای متنوع را به کاربران ارائه دهند.
امروز میخواهیم به مفهوم Content Delivery Network، نحوه کارکرد و مزایای آن بپردازیم. اگر با شبکه توزیع محتوا آشنایی ندارید و علاقه مند هستید که امکانات و فواید آن را بشناسید مطلب امروز را دنبال کنید.
✴️✴️ رفع مشکلات کامپیوتری با کارشناسان فنی رایانه کمک : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 021712
آنچه در این مقاله میخوانیم:
✅ CDN یا شبکه توزیع محتوا چیست؟
✅تفاوت CDN و Web host در چیست؟
✅مزایای استفاده از CDN یا شبکه توزیع محتوا
✅سخن آخر
CDN یا شبکه توزیع محتوا چیست؟
قبل از پرداختن به فواید و کارکردهای متنوع این قابلیت ابتدا باید تعریف روشنی از مفهوم شبکه توزیع محتوا داشته باشیم. CDN در واقع مجموعه ای از چند سرور،روتر و به طور کلی شبکه ای است که امکان بارگذاری فایلهای مورد نیاز مانند تصویر؛ عکس، ویدیو، فایل Java، HTML و Css را برای سایت ها با سرعت بالا و عملکرد بهینه فراهم میکند.
همانطور که میدانید سرعت بالای لود و ارائه به موقع یک Web page تاثیر بسیار زیادی در موفقیت سایت دارد. هر تاخیر کوچکی حتی در حد چند ثانیه امکان دارد مخاطبان یا بازدیدکنندگان سایت را از مراجعه دوباره به یک سایت منصرف کند. بنابراین برای از دست ندادن کاربران و همچنین ارائه باکیفیت و سریع محتوا شما نیاز به سیستمی دارید که بتواند بدون فوت وقت محتوای شما را به کاربر ارائه دهد.
میدانستید که برای به اشتراک گذاشتن فایل و فولدر داخل کامپیوتر برای استفاده ی خانگی و شرکتی بدون نیاز به استفاده از فلش درایو می باشد؟ پس اگر تمایل دارید در این مسئله بیشتر بدانید حتما مقاله رفع مشکل دسترسی به فایلهای share در ویندوز 7 را بخوانید.
امروزه اغلب سایتهای پرمخاطب در سراسر جهان مانند Netflix و Facebook و ... نیز از شبکه توزیع محتوا برای ارائه خدمات بهتر استفاده میکنند.
تفاوت CDN و Web host در چیست؟
یکی از مواردی که اغلب باعث سو برداشت کاربران میشود تفاوت CDN و وب هاست است. بسیاری تلقی میکنند که کارکرد این دو مفهوم یکی است و تفاوتی با یکدیگر ندارد. اما در واقع چنین نیست. CDN شبکه ای است که تنها بهره وری و کارکرد سایت شما را بالا میبرد و به گونهای به عنوان یک Cache کمکی روی سایت شما عمل میکند. بنابراین نمیتواند جایگزین هاست سایت یا میزبان سایت شود.
کارکرد شبکه توزیع محتوایی به شکلی است که با ذخیره سازی یا caching پهنای باند را افزایش میدهد و همچنین به امنیت و سرعت سایت نیز کمک میکند.
CDN محتوایی که قرار گرفته در وب هاست را کش کرده و با سرعت بیشتر به کاربر نهایی نمایش می دهد.
🟡شبکه های مبتنی بر نرم افزار sdn، کمک می کند تا مدیریت شبکه با نظارت و سهولت بیشتری انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله Sdn چیست؟ رو از دست ندهید.
مزایای استفاده از CDN یا شبکه توزیع محتوا
در این قسمت قصد داریم تا تعدادی از اصلیترین و مهمترین مزایای کاربردی استفاده از CDN را معرفی کنیم.
افزایش سرعت لود وبسایت
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد یکی از مهمترین کارکردهای CDN بالا بردن لود سایت است. CDN سرعت بارگذاری محتوا و در دسترس بودن محتوا را ارتقا میدهد و همچنین سبب میشود تا کندی و تاخیر لود پیجهای سایت نیز کاهش چشمگیری پیدا کنند. یکی از مهمترین عوامل موفقیت هر سایتی سرعت لود و ارائه سریع خدمات است. به همین دلیل CDN قابلیتی بسیار کاربردی برای این منظور است و هر روزه نیز طرفدارن زیادی پیدا میکند.
دسترسی جهانی آسان
سرعت استفاده و وابستگی زندگی روزمره به استفاده از نت و همچنین محتوای آنلاین هرساله در حال افزایش است. تخمین زده میشود که در هر ساعت حدود 34 درصد جمعیت جهان آنلاین باشند. بنابراین فراهم کردن نیاز آنلاین این گروه نیاز به ابزاری قدرتمند مانند CDN دارد. شبکه توزیع محتوا با استفاده از محاسبات Cloud و همچنین نقاط حضور محلی (POP) به بارگذاری و همچنین دسترسی محلی سریع محتوای وب کمک میکند.
کاهش مصرف در پهنای باند
هنگامی که کاربران زیادی قصد وارد شدن و بازدید از سایت را داشته باشند ترافیک و باری که روی سرورها اعمال میشود آنقدر زیاد است که میتواند عملکرد سایت را دچار مشکل کند. CDN با کاهش فشار و پهنای باند باعث میشود سرعت سایت به دلیل بازدید بالا کاهش پیدا نکند.
مزیت دیگر CDN این است که نیازی به هزینه هنگفت برای خرید هاستهای خارجی ندارید و با استفاده از CDN یا شبکه توزیع محتوا میتوانید پهنای باند را کاهش دهید. این قابلیت تاثیر شگرفی روی کیفیت ارائه محتوا و سرعت سایت شما خواهد گذاشت.
ارتقای امنیت سایت
برخی مواقع امکان دارد یکی از سرورهای سایت شما از کار بیفتد. بدون CDN محتوای شما از بین میرود. اما شبکه توزیع محتوا به شما کمک میکند تا به راحتی و بدون اینکه کاربران متوجه از دسترس خارج شدن سرور شوند آن را بازیابی کنید.
علاوه بر این CDN به امنیت سرورها نیز کمک میکند و میتواند مانند لایه محافظتی در برابر حملات DDOS عمل کند. حملات DDOS یکی از مخربترین و آسیب زا ترین خطراتی است که یک سایت را تهدید میکند. این حملات علاوه بر آسیب جدی به محتوا میتواند برند و خود وبسایت را نیز بی اعتبار کند. ناگفته پیداست که این حملات میتواند ضررهای اقتصادی هنگفتی نیز به بار بیاورد.
CDN با کنترل ترافیک سایت جلوی این حملات را میگیرد و در واقع به عنوان نوعی حفاظ امنیتی عمل میکند.
سخن آخر
در این مطلب قابلیت CDN یا شبکه توزیع محتوا را بررسی کردیم.. در صورت نیاز به راهنمایی و کمک در این زمینه با همکاران ما در رایانه کمک، از طریق شمارههای 9099071540 برای خطوط ثابت و شماره 0217129 برای تلفن همراه تماس بگیرید.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.